Op weg naar het voortgezet onderwijs

Beste ouders,

Aan het eind van dit schooljaar 2017 – 2018 verlaat uw kind de basisschool en maakt hij de overstap naar een school voor voortgezet onderwijs. Jullie moeten nu kiezen. Er zijn heel veel verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam.

Deze website helpt om een goede keuze te maken. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam staan er op met een eigen pagina, vol met informatie. De scholen zijn beslist niet allemaal hetzelfde. Dat is mooi, want dan valt er iets te kiezen.

U kunt de scholen ook met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld door in het roze blok 'ZOEK SNEL JE SCHOOL' links op het scherm een schoolsoort in te toetsen, bijvoorbeeld ‘vmbo-gl’. Dan krijgt u alle Rotterdamse scholen met een afdeling ‘vmbo-gl’. U kunt daarbij ook nog uw postcode invullen. Dan krijgt u alle scholen met een afdeling ‘vmbo-gl’ bij u in de buurt. Mar er zijn veel meer mogelijkheden om te selecteren. Klik daarvoor op ‘uitgebreid zoeken’.
 
De open dagen en lesmiddagen die de scholen organiseren vindt u ook op deze website. Klik daarvoor bovenin het scherm op de witte knop 'OPEN DAGEN'. 

Door op de groene knop 'VAN PO NAAR V(S)O' bovenin het scherm te klikken vindt u informatie over de Rotterdamse Plaatsingswijzer. Daarin staan afspraken waaraan alle Rotterdamse scholen voor basis en voortgezet onderwijs zich zullen houden. Lees dit goed, want hierin staat duidelijk hoe het aanmelden bij een school voor voortgezet onderwijs nu eigenlijk in zijn werk gaat.

Naast de informatie van de scholen zelf staat op de website veel algemene informatie over het onderwijs. Klik daarvoor op de groene en witte knoppen bovenin het scherm.
 
Kijk verder eens op deze link: http://www.rotterdamseleerroutekaart.nl/
 
Voorzitter FOKOR

© FOKOR
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.