Op weg naar het voortgezet onderwijs

Beste jongens en meisjes (en beste ouders),

Aan het eind van dit schooljaar verlaten jullie de basisschool en ga je naar een nieuwe school in het voortgezet onderwijs. Dat is een volgende fase in je leven. Meestal zitten jullie nu op een basisschool in de buurt waar je woont. Dat zal straks misschien niet meer zo zijn. De school voor voortgezet onderwijs is waarschijnlijk wat verder weg. En jullie moeten nu kiezen. Er zijn heel veel verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam.
Deze Stadskrant d.d. 25-01-2017 Van basis- naar voortgezet onderwijs helpt leerlingen en hun ouders alvast op weg.

Om jullie te helpen om een goede keuze te maken is deze website www.schoolkeuzerotterdam.nl. gemaakt. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam staan er op met een eigen pagina, vol met informatie. De scholen zijn beslist niet allemaal hetzelfde. Dat is mooi, want dan valt er ook iets te kiezen.

Je kunt de scholen ook met elkaar vergelijken. Je kunt snel zoeken door bijvoorbeeld in het rode blok op de site alleen één schoolsoort in te toetsen, bijvoorbeeld vmbo-gl. Dan krijg je alle scholen met een afdeling vmbo-gl in Rotterdam. Je kunt daarbij dan ook nog je eigen postcode invullen. Dan krijg je alle scholen met een afdeling vmbo-gl bij jou in de buurt. Je kunt nog veel meer selecties van scholen maken. Klik op uitgebreid zoeken en de mogelijkheden om te selecteren worden nog veel groter.

Op deze website vind je verder onder een witte knop een lijst met alle open dagen van de scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam.

Onder de groene knoppen staat veel informatie die vooral voor ouders van belang is. Zo staat onder de groene knop 'van PO naar V(S)O' de Rotterdamse Plaatsingswijzer uitgelegd. Niets staat jullie in de weg om bijvoorbeeld ook een kijkje te nemen onder de groene knop 'schoolsoorten in het V(S)O' en te weten te komen hoe het voortgezet (speciaal) onderwijs in elkaar steekt.

Ik hoop dat deze website helpt om een goede keuze te maken voor een school voor voortgezet (speciaal) onderwijs. Tenslotte wens ik jullie een succesvol vervolg van je schoolloopbaan toe.

FOKOR heeft in samenwerking met Ouders010, een onderzoek gedaan naar de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs in de zomer van 2017. De resultaten van dit onderzoek leest u in de rapportage
Van basisschool naar voortgezet onderwijs in Rotterdam - 2016-2017

Voorzitter FOKOR© FOKOR
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.